Отруєння дитячої їжі в супермаркетах ЄС: вимагача шукають три країни

Отруєння дитячої їжі в супермаркетах ЄС: вимагача шукають три країни

Укрінформ
Поліція Німеччини активно веде пошук шантажиста, який вимагає 10 млн євро і загрожує в іншому випадку отруїти дитячі продукти у торговельних мережах.

Про це повідомляє в п'ятницю таблоїд Bild.

«Для пошуку злочинця, вік якого приблизно 50 років, створена спецкомісія «Яблуко» у складі 220 осіб, поліція розраховує на допомогу населення», - йдеться в повідомленні.

До цього часу на "гарячу" телефонну лінію вже надійшло понад 650 дзвінків, а також понад 60 повідомлень надійшло електронною поштою, вони ретельно перевіряються.

До пошуків зловмисника, якого оголошено в міжнародний розшук, підключилися поліцейські Австрії і Швейцарії.

Читайте також: Німецька поліція: шантажист вимагає €11,7 мільйона - каже, отруїв їжу в маркетах

Як повідомлялося, невідомий чоловік отруїв дитячі каші, зумів поставити їх на полиці в магазинах. П'ять баночок з отруєним дитячим харчуванням були виявлені у Фрідрихсхафені в середині вересня. Злочинець використовував етиленгліколь, а 30 мл цієї речовини може бути небезпечним для здоров'я, а для немовлят - смертельним.

Злочинець вимагає 10 млн євро, а в іншому випадку загрожує отруїти їжу по всій Європі.

Поліція виходить з того, що всі фальсифікати виявлені, але побоюється нових випадків, причому не тільки в тому, що стосується дитячого харчування. Вимагач погрожував отруїти 20 різних продуктів, про що повідомив крім поліції найвідоміші мережеві супермаркети - Aldi, Rossmann, Lidl, dm, Mueller, Edeka, Norma і Rewe.

«Ми не можемо виключити, що шантажист на вихідні знову виставить отруєну їжу», - сказав прес-секретар поліції Баден-Вюртемберга Йєнс Пурат у ранковому ефірі телеканалу ZDF.

Споживачів закликають дуже ретельно придивлятися до упаковки продуктів, зокрема звертати увагу на те, що в скляних баночках кришка зазвичай втягнута вакуумом трохи всередину і під час відкриття видає характерний звук. Якщо є підозри - дзвонити в поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-