Референдум у Каталонії: поліція вилучила вже майже 3 мільйони бюлетенів

Референдум у Каталонії: поліція вилучила вже майже 3 мільйони бюлетенів

Укрінформ
Цивільна гвардія Іспанії у четвер вилучила на складі в місті Ігуалада від 2,5 до 3 млн бюлетенів, призначених для голосування на референдумі про незалежність Каталонії 1 жовтня.

Про це повідомляє El Pais, передає Європейська правда.

Крім того, правоохоронці виявили і конфіскували понад 100 урн для голосування з логотипом футбольного клубу "Барселона". Пізніше стало відомо, що ці скриньки використовувалися під час виборів у 2015 році.

Також на шляху до Ігуалади були перехоплені і вилучені близько 6 мільйонів конвертів для референдуму.

Читайте також: Поліція візьме під контроль всі виборчі дільниці Каталонії

Раніше поліція вже вилучала декілька мільйонів бюлетенів і обладнання для голосування, чим поставила проведення референдуму під питання.

Такими діями правоохоронці виконують наказ уряду Іспанії і прокуратури Каталонії щодо запобігання проведенню голосування, яке Мадрид називає незаконним.

Як повідомлялося, парламент Каталонії проголосував за проведення референдуму про незалежність від Іспанії, який має відбутися 1 жовтня.

Уряд Іспанії не визнає це рішення і всіляко протистоїть організації референдуму. Нещодавно прокуратура Іспанії розпочала розслідування щодо 700 каталонських мерів, а 13 вересня влада країни закрила офіційний сайт референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-