Коаліція заявляє про поразку ІДІЛ

Коаліція заявляє про поразку ІДІЛ "по всіх фронтах" у Сирії та Іраку

Укрінформ
Війська міжнародної коаліції та визвольні сили досягли значного прогресу у звільненні з-під контролю ІДІЛ мирних поселень на більшості території в Іраку і Сирії.

Про це повідомив речник Багатонаціональних об'єднаних оперативних сил полковник Райан Діллон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"ІДІЛ програє по всіх фронтах, і вони втрачають контроль над небагатьма своїми опорними пунктами як в Іраку, так і в Сирії", - зазначив офіційний представник сил коаліції під час відеоконференції, організованої в Пентагоні.

Він підкреслив, що визвольні сили в Іраку і Сирії за підтримки міжнародної коаліції продовжують отримувати перемогу за перемогою. Водночас, речник зауважив, що ІДІЛ все ще залишається небезпечним ворогом.

Читайте також: Держдеп відреагував на звинувачення росіян щодо підтримки ІДІЛ

Зокрема, в Іраку, за його словами, звільнено від терористів територію в понад 42 тис. кв. кілометрів, де проживає близько 4 млн людей. У Сирії з-під контролю ІД звільнено понад 2 млн людей.

Зараз у Сирії основні бої ведуться в місті Ракка, яку "Ісламська держава" оголосила своєю столицею. Три чверті міста вже звільнено.

"ІДІЛ намагається контролювати решту мирних жителів у місті, тримаючи їх у заручниках, при цьому терористи чіпляються за кожний міський квартал", - зауважив полковник армії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-