Держдеп відреагував на звинувачення росіян щодо підтримки ІДІЛ

Держдеп відреагував на звинувачення росіян щодо підтримки ІДІЛ

Укрінформ
Росія без сорому і жодних підстав звинувачує США в загибелі російського генерала в Сирії, а також у підтримці угруповань "Ісламської держави".

Такий коментар розмістила в понеділок ввечері речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт у відповідь на заяви з російського боку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Заяви про те, що США підтримують ІДІЛ або є причетними до загибелі російського командуючого, не мають жодних підстав. США та Коаліція переслідують єдину мету: поразку ІДІЛ", - підкреслила представник зовнішньополітичного відомства США на офіційній твітер-сторінці.

Як повідомляв Укрінформ, російська сторона наприкінці минулого тижня підтвердила загибель від раптового мінометного обстрілу з боку ІДІЛ у Сирії генерал-лейтенанта Валерія Асапова.

При цьому у ЗМІ з'явилася інформація, що в 2016 році Асапов командував одним із армійських корпусів бойовиків так званої "ДНР".

Читайте також: США знищили 17 терористів ІДІЛ у Лівії

У понеділок заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що загибель російського генерала в Сирії стала наслідком "лукавості американської політики" в боротьбі з тероризмом. При цьому він наголосив, що Вашингтон замість боротьби з ІДІЛ у Сирії має інші "політичні і геополітичні завдання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-