США знищили 17 терористів ІДІЛ у Лівії

США знищили 17 терористів ІДІЛ у Лівії

Укрінформ
Збройні сили США в координації з урядом Лівії та союзними силами провели шість точкових ударів по табору ІДІЛ у Лівії, знищивши понад півтора десятки терористів і кілька одиниць техніки.

Про це повідомив у понеділок речник Пентагону полковник Роб Меннінг, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У результаті удару знищено 17 бойовиків ІДІЛ, а також три автотранспортних засоби в таборі, розташованому в 150 милях (240 км – ред.) на південний схід від міста Сирт", - зазначив полковник Меннінг.

Читайте також: CNN: Російські літаки вдарили по сирійському району, де були військові США

Він уточнив, що ІД використовувала табір як перевалочний пункт для бойовиків, які прибували в країну або виїжджали з неї. Крім того, там зберігалося озброєння та боєприпаси для проведення атак. Як зауважив представник Пентагону, ІДІЛ і "Аль-Каїда" користалися тим, що ці місця не перебували під контролем уряду Лівії, для того щоб розміщувати там осередки для планування та здійснення терористичних нападів.

Крім того, за даними розвідки, терористи використовували табір для рекрутингу добровольців, переміщення сил та фінансового забезпечення з метою проведення операцій у подальшому.

Читайте також: У Данії арештували підозрюваного в постачанні ІДІЛ дронів

Представник оборонного відомства США також зауважив, що Сполучені Штати виступають на одному боці з лівійським урядом та підтримують його зусилля, спрямовані на боротьбу із загрозами терору та поразкою ІДІЛ у Лівії.

"Ми прагнемо зберегти тиск на терористичну мережу та не дозволяти їм створювати місця, де вони могли би убезпечитися", - підкреслив представник Міністерства оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-