Глава штабів армії США, який виступає за зброю для України, залишається на другий термін

Глава штабів армії США, який виступає за зброю для України, залишається на другий термін

Укрінформ
Генерал Джозеф Данфорд, відомий своєю позицією на підтримку України в військовому плані, залишається ще на два роки на посаді голови Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США.

Про це повідомило в четвер Міністерство оборони Сполучених Штатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сенат погодив призначення на другий термін генерала морської піхоти Джо Данфорда в якості голови Об'єднаного комітету начальників штабів протягом наступних двох років", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Генерал США: затягування зі зброєю для України – це прогалина Білого дому

Таким чином, генерал продовжить перебувати в ролі головного військового радника президента, міністра оборони та решти членів Ради національної безпеки - до 30 вересня 2019 року.

Джо Данфорд був призначений на високий військовий пост у 2015 році. Президент США Дональд Трамп у червні оголосив про свій намір продовжити його перебування на посаді.

Американське законодавство обмежує термін на посту голови Об'єднаного комітету начальників штабів до шести років. Однак, за традицією, високопоставлені військові перебувають на цій посаді чотири роки.

Генерал Данфорд є прихильником надання летальної зброї України. Як повідомляв Укрінформ, про це він вкотре наголосив під час слухань у Комітеті з питань збройних сил американського Сенату. Зокрема, за його словами, "це збільшить здатність українців захистити себе".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-