США ввели нові санкції проти Північної Кореї

США ввели нові санкції проти Північної Кореї

Укрінформ
Управління по контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США у вівторок оголосило про введення чергових санкцій проти КНДР, які охоплюють понад 30 юридичних та фізичних осіб.

Відповідна заява розміщена на веб-сайті американського мінфіну, передає Укрінформ.

"OFAC внесла до списку вісім північнокорейських банків, а також 26 осіб, пов'язаних з фінансовими мережами Північної Кореї, у відповідь на триваючі розробки Північною Кореєю зброї масового знищення, а також та продовження з її боку порушень Резолюції РБ ООН", - наголошується в заяві.

Читайте також: Пентагон підготує для Трампа варіанти відповіді на провокації КНДР

При цьому зазначається, що під санкції потрапили, в тому числі, представники північнокорейських банків в Китаї, Росії, Лівії та Об'єднаних Арабських Еміратах. У цьому зв'язку, доступ до всього майна або активів цих юридичних та фізичних осіб, які перебувають у володінні або під контролем американських представників, блокується.

Читайте також: КНДР заявила, що збиватиме бомбардувальники США

Зокрема, під санкції США потрапили 19 представників КНДР в Китаї, двоє в Лівії, троє в Росії, а також двоє в Об'єднаних Арабських Еміратах.

"Ми покарали північнокорейські банки та фінансових посередників, які виступають в ролі представників банків Північної Кореї по всьому світу", - зауважив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Читайте також: Пентагон прокоментував намір КНДР підірвати водневу бомбу у Тихому океані

Він підкреслив, що Сполучені Штати й надалі продовжуватимуть стратегію повної ізоляції Північної Кореї, поки Корейський півострів не перетвориться на мирну і без'ядерну територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-