До слідкому РФ викликали всіх акторів

До слідкому РФ викликали всіх акторів "Гоголь-центру"

Укрінформ
Усіх акторів московського театру "Гоголь-центр" привезли у Слідчий комітет РФ. Із чим пов'язаний виклик артистів до слідчого, не уточнюється.

Про це у Facebook повідомив поет Ігор Іртеньєв, батько актриси "Гоголь-центру" Яни Іртеньєвої.

"Зателефонувала моя донька Яна і повідомила, що всіх акторів Гоголь-центру, в тому числі і її, викликали до Слідчого комітету. Там вони зараз, судячи з усього, і знаходяться. Дивно, що працівників гардеробу поки не чіпають. Втім, як кажуть, ще не вечір", - пише Іртеньєв.

У серпні затримали художнього керівника "Гоголь-центру" Кирило Серебренніков. Його обвинувачують у розкраданні 68 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи "Сьома студія". У цій справі також проходять колишній директор "Гоголь-центру" Олексій Малобродский, директор "Сьомої студії" Юрій Ітін і колишній бухгалтер Ніна Масляєва.

Читайте також: Московський суд відмовився звільнити з-під арешту режисера Серебреннікова

За версією СК, фігуранти справи вкрали гроші, виділені театральної компанії Серебреннікова "Сьома студія" для роботи над проектом "Платформа". Слідство, зокрема, стверджує що були викрадені гроші, виділені на виставу "Сон у літню ніч", який в результаті нібито не був поставлений. Насправді він пройшов з великим успіхом і досі залишається в репертуарі "Гоголь-центру".

Серебренніков перебуває під домашнім арештом. Він відкидає обвинувачення, називаючи їх "абсурдними". Російські та світові діячі культури вимагають звільнити режисера.

Фото: ru.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-