Німецькі Ліві обіцяють урядовій коаліції непросте майбутнє

Німецькі Ліві обіцяють урядовій коаліції непросте майбутнє

Фото
Укрінформ
Ліва партія Німеччини, що поліпшила свій минулий виборчий результат до 9,2%, втратила проте статус лідера опозиції, але обіцяє не давати спуску майбутній урядовій коаліції.

Про це заявили лідери партії на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо в опозиції до політики "Ямайки" (коаліції з партій ХДС/ХСС/ВДП/Зелених), яку вони, ймовірно, проводитимуть", - пообіцяла лідер соціалістів Сара Вагенкнехт.

Співголова партії Катя Кіппінг також засумнівалася, що християнські демократи, ліберали і Зелені зможуть налагодити конструктивну роботу.

В той же час Ліві привітали рішення соціал-демократів, що зайняли друге місце на виборах, відмовитися від продовження великої коаліції з ХДС/ХСС і йти в опозицію. "Було б катастрофою, якби ми ще 4 роки мали велику коаліцію", - прокоментувала Кіппінг.

Читайте також: Вибори у Німеччині: праві популісти збираються контролювати Меркель

Проте основним викликом для екс-комуністів є Альтернатива для Німеччини, що зайняла третє місце і відібрала у Лівих 100 тисяч голосів колишніх прибічників. "Правий ривок", - цей вислів прозвучав у всіх присутніх, включаючи лідера парламентської фракції Лівих Дітмара Бартча. Кіппінг і зовсім вжила слово "нацисти".

Ліві назвали себе в ситуації, що склалася, "опозицією в русі" і пообіцяли узяти на себе велику відповідальність перед виборцями і у боротьбі з "політичною гегемонією". І при цьому не ставити своє позиціонування в парламенті в залежність від інших партій.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-