Вибори у Німеччині: праві популісти збираються контролювати Меркель

Вибори у Німеччині: праві популісти збираються контролювати Меркель

Фото
Укрінформ
У правопопулістській партії "Альтернатива для Німеччини" навіть не очікували такого успіху на виборах у Бундестаг.

У цьому зізналися лідери передвиборчого списку АдН на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас самих здивував настільки хороший результат, ми на такий і не розраховували", - сказала співголова партії Алісє Вайдель.

Вона зазначила, що в новому складі парламенту АдН зможе контролювати уряд. Почати вона збирається з ініціювання розслідування політики щодо біженців канцлера Ангели Меркель, яку вважає злочинною. У АдН переконані, що глава уряду переступила закон, відкривши кордони країни для біженців у 2015 році.

Говорячи про найбільш вірогідну майбутню урядову коаліцію "Ямайка" - Християнсько-демократичний союз / Християнсько-соціальний союз / Вільна демократична партія і Зелені, Вайдель напророкувала відсутність конструктиву в роботі такого уряду. При цьому вона запевнила, що її партія налаштована на конструктивну роботу.

Читайте також: Меркель уже готова формувати новий уряд

А другий номер у передвиборчому списку Олександр Гауланд заявив, що АдН бачить своє завдання в тому, щоб відродити в Бундестазі "культуру дебатів". У цьому контексті він згадав і питання антиросійських санкцій.

За попередніми даними, АдН отримала на виборах 24 вересня підтримку 12,6% виборців і стала третьою найсильнішою політсилою в парламенті. Однак очолити опозицію їй не вдасться, оскільки Соціал-демократична партія Німеччини, яка раніше входила до урядової коаліції, заявила напередодні ввечері, що йде в опозицію. СДПН зайняла друге місце, отримавши 20,5%.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-