Трудова реформа у Франції: водії вантажівок блокують дороги і нафтосховища

Трудова реформа у Франції: водії вантажівок блокують дороги і нафтосховища

Укрінформ
У Франції профспілки створюють блокади по всій країні на знак протесту проти підписаної президентом Емануелем Макроном реформи трудового законодавства.

Про це повідомляє The Local France

"Водії вантажівок з профспілок CGT і FO використали свої транспортні засоби для блокування восьми нафтосховищ у понеділок вранці, починаючи з 5-ї години за місцевим часом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вантажівки блокують дороги та доступ до паливних сховищ, через що утворюються затори.

Читайте також: У Франції тисячі вийшли на марш проти "соціального держперевороту"

Видання повідомляє про протести в таких містах, як Марсель, Дюнкерк, Лілль та Ленс. Також профспілки оголосили про блокади в Кані, Гаврі, Мондвілі та Ла-Рошель. Також буде заблокований доступ до нафтосховищ у Ліоні, Монпельє та Провансі.

Газета Le Parisien повідомила, що о 9:30 поліція розігнала блокаду біля Тулузи.

Раніше повідомлялося, що Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи повинні набрати чинності не пізніше 1 січня 2018 року.

Варто зазначити, що згідно з французькою Конституцією президент має право здійснювати реформи в обхід парламенту, і попередники Макрона цим правом неодноразово користувалися.

Попередні акції протесту проти трудової реформи пройшли в різних містах Франції 12, 21 і 23 вересня і були організовані найбільшими французькими профспілками.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-