Курди таки голосують за незалежність від Іраку попри заперечення Багдада

Курди таки голосують за незалежність від Іраку попри заперечення Багдада

Укрінформ
Курдський регіон Іраку 25 вересня голосує за свою незалежність, незважаючи на зауваження Багдада, що він боротиметься за збереження іракської єдності.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Близько 12 тисяч виборчих дільниць відкрилися о 8:00 за місцевим часом (збігається з київським), право голосу мають понад 5 мільйонів зареєстрованих виборців. Голосування триватиме 12 годин", - йдеться у повідомленні.

Попередні результати очікуються впродовж доби, хоча аналітики майже не мають сумнівів, що переважатиме відповідь "так".

Президент регіонального уряду Курдистану Масуд Барзані заявив, що голосування має рекомендаційний характер і стане першим кроком у тривалому процесі переговорів щодо незалежності регіону, який був автономним з 1991 року і відіграє важливу роль у війні з джихадистами.

Читайте також: Анкара не визнає референдум про незалежність Курдистану

ООН, США та інші західні держави висловили занепокоєння тим, що референдум може зашкодити зусиллям у війні проти екстремістського угруповання "Ісламська держава". Уряд у Багдаді та міжнародна спільнота виступають проти референдуму. Сусідні Туреччина та Іран самі мають значні курдські меншини.

До складу іракського Курдистану входять чотири провінції - Дохук, Хавлер, Сулеймані і Халабджа. У них проживає 5,5 млн осіб. Загальна площа цих провінцій становить близько 40 тис. кв. км.

Фото: http://www.dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-