Вибори до бундестагу 2017 - найдорожчі в історії країни

Вибори до бундестагу 2017 - найдорожчі в історії країни

Укрінформ
Вибори в бундестаг цьому року є найдорожчими в історії країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

Вартість виборів-2017 оцінюється, за попередніми даними, в 92 млн євро.

Країна поділена на 299 виборчих округів, встановлено 73,5 тис. урн, на 14,5 тис. дільницях опрацьовують надіслані поштою бюлетені.

У виборах беруть участь 4828 кандидатів, із них 1400 жінок. Половина обирається за партійними списками, решта – в мажоритарних округах. Допущені 42 партії, найбільше число в історії Німеччини. Проходять до майбутнього складу парламенту 6, на 2 більше, ніж було в бундестазі 66 скликання.

Наймолодшому кандидату 18 років, найстаршій кандидатці - 89.

Читайте також: Передвиборча кампанія у ФРН: поліція зафіксувала 3,6 тисячі правопорушень

Голосувати цього року можуть 61,5 млн виборців, із них 6,1 млн мають міграційне коріння, у тому числі 1,3 млн турків і 4 млн "пізніх переселенців" (переважно з Росії, Польщі, Румунії). Понад 36% виборців – люди старші за 60 років.

Добровільних помічників на виборах задіяно 650 тисяч. Кожен із них отримує за свою роботу 25 євро (4 роки тому заохочення становило 21 євро).

Цього року вперше суворо заборонено робити селфі та фото в кабінках для голосування. За порушення цієї заборони виборець буде позбавлений права подати свій голос.

Фальсифікації в ході голосування (у тому числі спроби проголосувати кілька разів) можуть мати наслідком тюремне ув'язнення до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-