Трамп звинуватив Іран у співпраці з Північною Кореєю

Трамп звинуватив Іран у співпраці з Північною Кореєю

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп поставив під сумнів ефективність міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану після випробування Тегераном нової балістичної ракети.

Він написав про це в своєму Твіттері.

"Іран тільки що випробував балістичну ракету, здатну досягти Ізраїлю. Вони (іранці - ред.) також працюють з Північною Кореєю. Не дуже (результативна - ред.) у нас угода", - заявив Трамп.

Читайте також: Іран випробував балістичну ракету

Як зазначає DW, у липні 2015 року міжнародна "шістка" уклала з Тегераном угоду щодо його ядерної програми. Вона передбачала, що в обмін на зняття західних санкцій Іран на певний період суттєво обмежить свою ядерну програму.

Зокрема, кількість центрифуг зі збагачення урану було вирішено скоротити з 19 тисяч до 6 тисяч. Крім того, Тегеран в найближчі 15 років обіцяв знизити ступінь збагачення урану до безпечного рівня - 3,67 відсотка. Він також погодився надати експертам МАГАТЕ контрольований "регульований доступ" до своїх ядерних об'єктів.

Нагадаємо, 23 вересня іранські власті повідомили про успішне випробування балістичної ракети. Вона має дальність 2 тисячі кілометрів і може нести кілька боєголовок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-