Більшість сепаратистських груп у США підтримує Кремль

Більшість сепаратистських груп у США підтримує Кремль

Дослідження
Укрінформ
Росія надає системну інформаційну та організаційну підтримку більшості деструктивних, передусім сепаратистських, рухів у США. 

Про це йдеться в аналітичній записці Національного інституту стратегічних досліджень України "Підтримка сепаратистських рухів в США як інформаційно-інструментальний проект РФ".

"Територія США є осередком розвитку багатьох сепаратистських рухів – від Аляски до Гаваїв діє 13 активних сепаратистських рухів. З них лише "Каскадія" (виступає за приєднання до Канади) та деякі групи на Алясці не мають явних зв’язків з РФ. РФ підтримує у США крайніх лівих, християнських фундаменталістів, крайніх правих, "зелених". Останнім часом ці групи створили дифузну мережу, пов’язану з Кремлем", - йдеться у документі.

Читайте також: Проросійські депутати у Європарламенті готують провокацію проти України

При цьому особливу увагу Кремль приділяє таким найпотужнішим позасистемним рухам, як техаський та каліфорнійський.

Координаційним механізмом підтримки та створення позасистемних груп стають публічні міжнародні заходи (форуми, конференції, круглі столи тощо) відповідної спрямованості. Організацією публічної підтримки сепаратистів у світі займається передусім Антиглобалістський рух Росії (АР).

"Основними цілями підтримки сепаратистських рухів у США з боку РФ є розхитування складної політичної ситуації в країні, підрив авторитету федеральної влади та наступ на традиційні політичні правила", - зазначається дослідженні. 

Більш детально читайте в матеріалі "Сепаратизм у США: "з любов’ю" із Росії".

Фото: http://vlada.io/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-