Молдавські ліберали ініціюють імпічмент Додону

Молдавські ліберали ініціюють імпічмент Додону

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від Ліберальної партії почали збір підписів під законопроектом про початок процедури відсторонення від посади президента Ігоря Додона.

Згідно з парламентським регламентом, для реєстрації законопроекту з подальшим його розглядом на засіданні парламенту необхідні підписи 34 депутатів зі 101-го, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як зазначив лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу, законопроект надіслано всім парламентським фракціям, за винятком фракції Партії соціалістів.

Мотивом для оголошення президенту імпічменту стала, за словами Гімпу, перш за все, відмова глави держави відправляти молдавських військових на міжнародні військові навчання. Лідер лібералів наголосив також, що «президент Ігор Додон продовжує просувати в Молдові інтереси Росії».

Читайте також: Молдавська армія може відмовитися визнати Додона президентом

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив у цьому зв'язку, що оголошення імпічменту президенту - процедура досить складна, і вона не обмежується лише реєстрацією законопроекту в парламенті. Згідно з процедурою, необхідно створити комісію, яка вивчить, чи порушив президент Конституцію і в чому полягають ці порушення, після чого висновки комісії будуть представлені Конституційному суду для прийняття відповідного рішення», - зазначив спікер.

Разом з тим глава молдавського парламенту наголосив, що правляча коаліція уважно стежить за діяльністю президента, і в разі наявності підстав для відсторонення президента від посади будуть ініційовані відповідні процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-