Німецькі політики надають велику послугу Кремлю - політолог

Німецькі політики надають велику послугу Кремлю - політолог

Ексклюзив
Укрінформ
Спрямованість російських телеканалів, що віщають на Німеччину, полягає в критиці чинного канцлера і кандидата на цей пост в майбутньому уряді Ангели Меркель і всілякої підтримки правопопулістської Альтернативи для Німеччини.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН сказала журналіст і політолог, автор книги "Україна - образ в Німеччині: роль російських ЗМІ" Сюзанне Шпан, яка займається останнім часом вивченням кремлівських медіа.

"Я аналізую в основному російські відділення ТБ в Німеччині - Sputnіk, RT Deutsch, і звичайно видно, що йде кампанія проти Меркель, дуже критична по відношенню до неї. З іншого боку, вони підтримують АдН, це очевидно", - каже Шпан.

Водночас, вона зауважує, що російським пропагандистським ЗМІ можна навіть занадто не старатися, щоб поширювати свій вплив, деякі німецькі політики з успіхом роблять це за них. "Я можу сказати, що немає великої потреби організовувати величезну кампанію з дезінформації, тому що наша політична еліта це робить сама. Якщо подивитися на деяких політиків і журналістів, вони підтримують російський наратив дуже сильно. Можна сказати, що наша політична еліта робить дуже хорошу роботу для Кремля", - вважає політолог.

Читайте також: "Блакитні шоломи" на Донбасі: Берлін змінив ставлення - експерт

Особливо це характерно в тих випадках, коли мова йде про санкції. Якщо подивитися на окремі федеральні землі, наприклад, Тюрингію, там є серйозна підтримка Росії, говорить Шпан. Вона зазначає, що отримали сильне представництво в місцевому ландтазі (земельному парламенті) фракції Лівих і АдН прийняли резолюцію із закликом зняти санкції проти Росії, і, що "дуже дивно", в тому числі і за підтримки християнських демократів і партії Зелених. З точки зору експерта, підтримка Росії, особливо в питанні санкцій, останнім часом зростає.

Україні в цій ситуації вона радить краще інформувати про успіхи в своїй країні, в тому числі, наприклад, за допомогою таких сайтів як StopFake.

У самій Німеччині німцям треба більше працювати з російськомовним населенням ФРН, вважає політолог. Відомий факт, що близько 20% російськомовного населення Німеччини підтримує АдН. "Тут багато роботи - вони дивляться прямо російське ТБ, отримують величезний вплив Росії; треба інформувати цих людей", - каже Сюзанне Шпан.

Вибори в бундестаг відбудуться у найближчу неділю, 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-