Манафорт пропонував російському олігарху “приватні брифінги” під час кампанії-2016

Манафорт пропонував російському олігарху “приватні брифінги” під час кампанії-2016

Укрінформ
Колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт пропонував близькому до Кремля російському мільярдеру Олегу Дерипасці інформувати його про перебіг виборів у США в 2016 році.

Про це повідомляє видання Independent з посиланням на The Washington Post.

"Якщо йому потрібні приватні брифінги, ми можемо це влаштувати", - написав Манафорт посереднику між ним і Дерипаскою в електронному листі.

Зазначається, що екс-радник Трампа звернувся до посередника Дерипаски за два тижні до того, як Трамп погодився стати кандидатом у президенти, повідомляють джерела The Washington Post.

Однак, як повідомляє видання, немає жодних доказів проведення консультацій та навіть того, чи отримав він пропозицію Манафорта.

Та попри це електронні листи, безумовно, будуть цікаві в рамках розслідування можливих зв'язків РФ та передвиборчої кампанії Трампа в 2016 році, йдеться у публікації.

Читайте також: Манафорт назвав "злочином" витік у ЗМІ інформації про стеження за ним ФБР

Повідомляється, що Дерипаска вважається важливим союзником російського президента Володимира Путіна. Він згадувався як один з "2-3 олігархів, до яких Путін звертається на постійній основі".

Представник Манафорта Джейсон Малоні, заявив, що не було жодних консультацій з Дерипаскою. За його словами, ці електронні листи були спробою Манафорта зібрати "невиплачені борги".

Розслідування діяльності Манафорта відбувається в рамках широкого слідства ФБР про російське втручання у президентські вибори в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-