Манафорт назвав

Манафорт назвав "злочином" витік у ЗМІ інформації про стеження за ним ФБР

Укрінформ
Колишній менеджер президентської кампанії Трампа назвав витік порушенням закону та виступив з вимогою розслідувати ситуацію.

Заяву Манафорта оприлюднив у вівторок його речник Джейсон Малоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо це правда, це є кримінальним злочином розкривати інформацію про існування ордеру FISA (закону про контроль за діяльністю служб зовнішньої розвідки), навіть попри те, що жодних звинувачень не було висунуто", - заявив представник Манафорта.

Читайте також: Клінтон заговорила про оскарження результатів виборів президента США

У цьому зв'язку він виступив з вимогою, що "головний інспектор Міністерства юстиції США повинен негайно провести розслідування цих витоків та з'ясувати мотиви попередньої адміністрації щодо спостереження за політичним опонентом".

Таким чином Малоні відреагував на появу напередодні в американських ЗМІ інформації, що слідчі органи США ще до виборчої кампанії минулого року отримали ордер на прослуховування Пола Манафорта.

Читайте також: ФБР прослуховувало Манафорта з 2014 року - CNN

Зокрема, в 2014 році спеціальний суд ухвалив відповідне рішення про спостереження за ним в інтересах зовнішньої розвідки (FISA). Розслідування було присвячено роботі групи консалтингових фірм з Вашингтона для колишньої правлячої партії в Україні - "Партії регіонів". У якийсь момент минулого року стеження припинили через брак доказів, але на початку 2017-го ФБР у рамках розслідування можливих зв'язків кампанії Трампа та Росії відновило спостереження за Манафортом після отримання нового ордеру на підставі FISA.

Читайте також: Син Флінна став об'єктом розслідування ФБР у "російській справі"

Нагадаємо: розслідування діяльності Пола Манафорта відбувається в рабках широкого слідства ФБР про російське втручання у президентські вибори в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-