Іспанія vs Каталонія: гучні затримання та

Іспанія vs Каталонія: гучні затримання та "арештовані" фінанси

Укрінформ
Іспанські правоохоронці заарештували помічника каталонського віце-президента.

Про це повідомляє AFP

"Іспанська поліція заарештувала помічника каталонського віце-президента", - йдеться у повідомленні.

Також, як повідомляє AFP, Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії.

"Іспанія взяла під свій контроль фінанси Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для референдуму про незалежність, який вона вважає незаконним", - йдеться в повідомленні.

У Каталонії вважають, що подібна міра обмежує автономію регіону і ставить під питання виплату тисяч зарплат державним працівникам.

"Це повна безвідповідальність. Вони ведуть нас до адміністративного краху", - заявив віце-президент Каталонії Оріольд Хункерас. За його словами, такий крок з боку уряду є "безпрецедентним".

Читайте також: Референдум в Каталонії: поліція вилучила 1,3 млн агітаційних брошур та плакатів

Регіони Іспанії платять податки центральному уряду, а потім отримують квоту на охорону здоров'я, освіту і громадську інфраструктуру.

Каталонія, де проживає близько 7,5 млн осіб, отримує від Мадрида близько 1,5 млрд євро на місяць для покриття основних послуг.

Як зазначає видання, для Мадрида виплата зарплат приблизно 170 тис. співробітників каталонського регіонального уряду буде непростим завданням.

Раніше для запобігання референдуму прокуратура Іспанії наказала поліції вилучати виборчі скриньки, брошури та інші матеріали, які можна було б використати в забороненому референдумі. У результаті розпорядження поліція в неділю вилучила 1,3 млн брошур і плакатів на підтримку незалежності регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-