Росія й Китай збирають спільні військові навчання

Росія й Китай збирають спільні військові навчання

Укрінформ
Росія і Китай проведуть з 18 по 26 вересня на базі Тихоокеанського флоту військові навчання «Морська взаємодія-2017».

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

За повідомленням, в навчаннях братимуть участь 11 надводних кораблів, 2 підводні човни, 2 глибоководних рятувальних апаратів, 4 протипожежні літаки і 4 корабельних вертольоти.

У Міноборони Росії заявляють, що навчання складаються із двох етапів – берегової фази і морської частини.

Читайте також: Запад-2017: Путін приїде з інспекцією

Берегова фаза буде проходити у Владивостоці з 18 по 21 вересня, а на полігоні берегових військ Тихоокеанського флоту «Горностай» пройде тренування морських піхотинців двох країн, морська частина маневрів буде відпрацьовуватися з 22 по 26 вересня в акваторії Японського і південній частині Охотського морів, додають у російському відомстві.

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" стартували 14 вересня і триватимуть до 20 вересня. Вони відбуваються головно на території Білорусі, яка межує з Україною, Литвою, Латвією і Польщею, а також частково на території Росії, зокрема в її Калінінградській області. За офіційними даними Росії, в них візьмуть участь не менш як 13 тисяч військовослужбовців, проте західні спеціалісти вважають, що насправді їх буде близько 100 тисяч. За інформацією литовської іноземної розвідки, можливий сценарій навчань - збройний конфлікт з НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-