Криза в Перській затоці: Меркель закликає знайти вихід і

Криза в Перській затоці: Меркель закликає знайти вихід і "зберегти обличчя"

Укрінформ
Німеччина не приймає сторін в конфлікті між Катаром і його арабськими сусідами, але робить все можливе, щоб сприяти швидкому виходу з глухого кута, в якому ніхто не повинен втратити обличчя.

Про це німецький канцлер Ангела Меркель сказала в Берліні на прес-конференції за підсумками переговорів з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль Тані, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина не є стороною в цьому конфлікті, але Німеччина хотіла б зробити свій внесок, відповідно до своїх цінностей, в те, щоб цей конфлікт міг бути вирішеним, і до того ж вирішеним таким чином, щоб при цьому всі зберегли своє обличчя», - сказала глава німецького уряду. 

Читайте також: Криза в Перській затоці: Париж закликає зняти санкції з Катару

Вона пообіцяла, що Німеччина використає всі свої численні переговорні канали заради цієї мети і постарається зробити «непрямий внесок» у вирішення конфлікту, термін якого вже становить понад 100 днів.

При цьому канцлер зазначила, що робота, переговори з країнами Перської затоки, в тому числі з Саудівською Аравією, ОАЕ, йде постійно і найчастіше прихована від очей громадськості. «Переговори, які не відразу потрапляють на сторінки газет, одні лише і можуть привести до успіху. Все інше до успіху не приведе», - зазначила вона.

Катарський емір зі свого боку запевнив у готовності шукати шляхи виходу з ситуації. «Катар готовий сідати за стіл переговорів, щоб вирішити цей конфлікт», - заявив аль Тані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-