США назвали свої пріоритети в ООН на наступний рік

США назвали свої пріоритети в ООН на наступний рік

Укрінформ
Державний департамент США оголосив у четвер пріоритети, на яких зосереджуватиметься під час 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка стартувала цими днями в Нью-Йорку.

З відповідною заявою виступила у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар Рекс Тіллерсон і Державний департамент визначили кілька ключових цілей у нашому співробітництві з міжнародним співтовариством. Ми маємо п'ять пріоритетів на цей рік", - зазначила представник зовнішньополітичного відомства США.

Серед них, за її словами, конкретні кроки, спрямовані на реформи в ООН; широкі та багатосторонні зусилля для перемоги над ІДІЛ та іншими терористичними організаціями; гуманітарна допомога та допомога біженцям; деескалація конфлікту в Сирії; протистояння загрозі миру та безпеці, що становить Північна Корея.

Читайте також: Євросоюз знову посилив санкції проти КНДР

Науерт зауважила, що делегацію США на Генасамблеї ООН очолить держсекретар Тіллерсон, однак президент Дональд Трамп та інші високопоставлені представники уряду США приєднаються до участі в роботі ГА ООН.

Представник Держдепу також повідомила, що Білий дім невдовзі оприлюднить розклад роботи та зустрічей президента США під час його перебування наступного тижня в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-