КНДР погрожує

КНДР погрожує "потопити" Японію і перетворити США у "попіл і темряву"

Укрінформ
Північна Корея погрожує використати ядерну зброю, "потопити" Японію і перетворити Сполучені Штати "на попіл і темряву" за підтримку резолюції Радбеза ООН і санкцій за останній ядерний тест країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційне північнокорейське агентство KCNA.

"Чотири острова архіпелагу мають бути потоплені ядерною бомбою Чучхе (північнокорейська націонал-комуністична правляча ідеологія  – ред.). Японії не слід більше існувати поряд із нами", - йдеться у заяві Північнокорейського Азіатсько-Тихоокеанського комітету з миру в Пхеньяні.

У Комітеті, який займається зовнішніми зв’язками та пропагандою КНДР,  також пригрозили "перетворити материкову частину США на попіл і темряву", та закликали до розпуску Ради Безпеки ООН, яку назвали "інструментом зла" та яка, за словами КНДР, складається з "країн, які можна підкупити за гроші" та що діють за замовленням Сполучених Штатів.

Читайте також: США зафіксували підготовку КНДР до нового ракетного запуску

У Японії вже встигли відреагувати на заяву КНДР, назвавши її "надзвичайно провокативною та кричущою".

"Це оголошення є надзвичайно провокаційним та кричущим. Це щось, що помітно підсилює регіональну напруженість і є абсолютно неприйнятним ", - заявив на прес-конференції в четвер головний секретар кабінету міністрів Японії Йошихіде Суга.

Як відомо, напруженість у регіоні помітно зросла з того моменту, як Північна Корея здійснила шосте, і на сьогоднішній день найпотужніше ядерне випробовування 3 вересня.

Напередодні Північна Корея заявила, що "категорично відкидає" нову резолюцію Ради Безпеки ООН і вважає її "сфабрикованою" США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-