Ердоган вніс завдаток за російські С-400

Ердоган вніс завдаток за російські С-400

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина вже внесла депозит за покупку у Росії зенітних ракетних систем С-400.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на турецьку газету Hurriyet.

"Наші друзі вже підписали угоду щодо С-400. Депозит, як мені відомо, також уже оплачений. Рішення, що стосуються нашої незалежності, ухвалювати нам. Ми відповідально ставимося до заходів у сфері безпеки та оборони нашої країни", - сказав Ердоган.

Читайте також: Трамп та Ердоган домовилися про зустріч

У липні з'являлися повідомлення про те, що Туреччина може купити зенітні ракетні системи (ЗРС) С-400 за 2,5 млрд дол. Про те, що поставка Туреччині системи протиповітряної оборони С-400 відповідає геополітичним інтересам РФ, повідомив у серпні глава Федеральної служби Росії з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугай. За його словами, Росія отримала від інших країн близько 10 заявок на С-400.

Зенітні ракетні системи дальньої дії С-400 "Тріумф" розробки та виробництва АТ "Концерн ВКО "Алмаз-Антей" призначені для ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії. ЗРС С-400 задіяна, зокрема, для оборони російської військової бази "Хмеймім" у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-