Світ має бути єдиним у протистоянні тероризму - Трюдо

Світ має бути єдиним у протистоянні тероризму - Трюдо

Укрінформ
Світова спільнота має зберігати єдність перед загрозою міжнародного тероризму.

Такий заклик міститься у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із приводу річниці терактів у США, які 2001 року забрали життя майже 3 тисяч осіб.

"Хоча нещодавні події засвідчили, що жодна країна не є повністю захищеною від безглуздих терористичних актів, міжнародна спільнота має залишатися єдиною у протистоянні насильству й усім діям, які мають на меті сіяти страх і розбрат. Вони лише зміцнюють нашу силу й рішучість протистояти ненависті, пропагуючи цінності різноманітності, інклюзивності й миру", - заявив глава уряду Канади.

Читайте також: Канада має приєднатися до ПРО США - екс-начальник Генштабу

Водночас він зауважив, що перед обличчям трагедії 11 вересня 2001 року проявилися й кращі сторони людської натури. Зокрема, Трюдо нагадав, як жителі Гандера, Галіфакса, Ванкувера та інших канадських міст після терактів відкрили надали прихисток пасажирам і членам екіпажів із усього світу, літаки яких через трагедію змушені були сідати у Канаді.

Прем'єр-міністр також згадав про подвиг працівників рятувальних служб, які, ризикуючи власним життям, спішили на порятунок людей у зруйнованих будівлях, а також про авіапасажирів, які проривались у кабіну викраденого терористами літака.

"Їх героїзм і жертовність продовжують жити у врятованих людях, а також історіях, які дають нам силу", - зазначив прем'єр-міністр.

Читайте також: Канада виділить на допомогу біженцям у Йорданії $45 млн

Як повідомлялося, вже за годину після того, як перший літак врізався у вежу Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, США закрили свій повітряний простір, у результаті чого сотні рейсів були змушені сідати у канадських аеропортах. Місцеве населення на волонтерських засадах розміщувало у себе вдома десятки тисяч пасажирів, які потребували тимчасового прихистку.

Серед близько 3 тис. жертв терактів 11 вересня було і 24 громадянина Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-