Канада має приєднатися до ПРО США - екс-начальник Генштабу

Канада має приєднатися до ПРО США - екс-начальник Генштабу

Укрінформ
Для захисту від потенційного ядерного удару Північної Кореї Канаді слід приєднатися до системи протиракетної оборони США.

Таку думку в інтерв'ю CBC News висловив колишній начальник Штабу оборони Канади генерал Том Лоусон.

«Нам слід стати частиною цього. Америка ніби як видала нам відкрите запрошення. <…> Більшість військових радників вважають позицію канадських політиків, яка полягає у неприєднанні до системи протиракетної оборони, дуже дивною», - сказав Лоусон.

Читайте також: КНДР може запустити «болванку» по Канаді або США - експерт

За його словами, наївним було б сподіватися, що США зможуть відбити будь-який ракетний удар по території Канади.

«Якщо якась країна-ізгой випустить балістичну ракету по США, але вона зіб'ється з курсу і вирушить у напрямку Канади, то абсолютно не гарантовано, що ця ракета буде збита американською системою ПРО, адже Канада не приєдналася до неї», - наголосив генерал.

Читайте також: Пхеньян заявив, що США "заплатять високу ціну" у разі посилення санкцій

Він додав, що всього кілька років тому вірогідність того, що КНДР зможе створити ядерну зброю була дуже низькою, але нині обставини змінилися.

Нагадаємо: дискусія щодо необхідності приєднання до системи протиракетної оборони США точиться у Канаді вже багато років. На початку літа чинний уряд на чолі із Джастіном Трюдо вирішив залишити статус-кво, визначений двома попередніми прем'єр-міністрами, і утриматися від приєднання до цієї системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-