Канада витратить майже $280 млн на підготовку до легалізації марихуани

Канада витратить майже $280 млн на підготовку до легалізації марихуани

Укрінформ
Для належної підготовки правоохоронних органів до легалізації марихуани, запланованої на наступний рік, Канада витратить 274 млн дол.

Про це заявив міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми тісно співпрацюємо із партнерами над тим, аби правоохоронні органи були добре підготовлені і мали більші можливості у межах держави й на кордоні, а також були здатними підвищити поінформованість стосовно небезпеки керування транспортними засобами під дією наркотиків. Упевнений, разом ми зможемо зробити наші дороги та громади безпечнішими», - сказав Гудейл. 

Читайте також: Канада розпочала перемовини про вільну торгівлю із 10 азійськими державами

У його відомстві пояснили, що $161 млн між собою навпіл поділять провінційна та федеральна влада. Ці гроші впродовж п’яти років будуть доступними для проведення навчань правоохоронців стосовно змін до законодавства і найефективніших практик виявлення людей під впливом наркотичних засобів.

Ще $113,5 млн виділять поліції та прикордонній службі на «розробку плану дій, щоб не допустити інфільтрацію організованої злочинності до нової легальної системи й зупинити рух марихуани через кордон».

Нагадаємо: легалізація марихуани була однією із найбільш суперечливих передвиборних обіцянок чинного прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Однак вона дозволила йому заручитися підтримкою великої частини молодих виборців. Чинний план уряду передбачає легалізацію цього наркотику на всій території Канади не пізніше 1 липня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-