Сирійська армія відбила в ісламістів нафтове родовище

Сирійська армія відбила в ісламістів нафтове родовище

Укрінформ
Сирійська армія та її союзники відбили 9 вересня у екстремістського угруповання «Ісламська держава» нафтове родовище неподалік міста Дейр-ез-Зор на сході країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на державні ЗМІ Сирії. 

Крім того, за інформацією групи моніторингу Сирійської обсерваторії з прав людини, урядові війська також захопили частину головної автомагістралі, яка сполучала Дейр-ез-Зор із містом Аль-Маядін, нижче за течією вздовж річки Євфрат, звідки відступили бойовики-ісламісти.

Повідомляється, що таке просування блокує потенційне отримання ісламістами підтримки з Аль-Маядіна, розташованого неподалік іракського кордону.

Читайте також: У Сирії підтримувані США сили пішли у новий наступ на ІДІЛ

Багата на нафту провінція Дейр-ез-Зор стала останнім епіцентром війни проти ісламістів. Цього тижня сирійські війська та їхні союзники, підтримувані іранцями, досягли Дейр-ез-Зора, порушивши майже трирічне панування ісламістів в проурядових частинах міста. Урядові сили намагаються дістатися до найближчої авіабази, все ще оточеної бойовиками.

Угруповання «Ісламська держава» наразі займає більшу частину провінції Дейр-ез-Зор і половину однойменного міста, а також окремі райони біля міст Хама і Хомс на сході Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-