У Парижі назвали навчання «Запад-2017» стратегією залякування�

У Парижі назвали навчання «Запад-2017» стратегією залякування

Укрінформ
Міністр оборони Франції Флоранс Парлі назвала масштабні російсько-білоруськими військові навчання «Запад-2017» «стратегією залякування».  

Про це повідомляє RFI.

Глава французького оборонного відомства підкреслила, що «дуже важливо підтвердити нашу присутність цією демонстрацією сили Росії, яка також є стратегією залякування». «Не треба ховатися», - додала Парлі.

У Москві заявили, що близько 13 тисяч російських і білоруських солдатів візьмуть участь в стратегічних навчаннях «Запад-2017» у Білорусі і Калінінградській області з 14 по 20 вересня. Лідери балтійських країн і країн західної Європи говорять про більш ніж сто тисяч військових.

«Безперечно, ми побачимо демонстрацію сили Росії. ... Усі, хто в цьому сумніваються, можуть подивитися на чисельність учасників навчань «Запад-2017»: їх більше ста тисяч», - зазначила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн

Читайте також: Лінкявічюс про "Запад-2017": Це небезпечне брязкання зброєю повинне припинитися

Нагадаємо, 14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. За даними Москви, в навчаннях візьмуть участь не менше 13 000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 000. За інформацією литовської іноземної розвідки, вірогідний сценарій навчань - озброєний конфлікт з НАТО. Частина регіонів, в яких проходитимуть навчання, знаходяться біля кордонів Литви, тому не виключено провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-