Міноборони Польщі про Запад-2017: Це

Міноборони Польщі про Запад-2017: Це "рушниця на стіні"

Укрінформ
Російсько-білоруські навчання "Запад-2017" є елементом значного підвищення потенціалу збройних сил Росії у довгостроковій перспективі і це створює загрозу безпеці в регіоні.

Таку думку висловив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський в коментарі кореспонденту Укрінформу під час Економічного форуму у Криниці.

"Думаю, що зараз не буде якихось агресивних дій (під час навчань). Однак проблема полягає в тому, що ці навчання є елементом довгострокового розвитку збройних сил Росії. Варто лише звернути увагу, що на західному напрямі упродовж чотирьох років Росія удвічі збільшила свій потенціал і він продовжує зростати як завдяки зміцненню існуючих, так і створенню нових формацій, таких як ця танкова армія (перекидається на навчання до Білорусі), так і завдяки підвищенню готовності і продовженню навчань", - заявив Шатковський.

Читайте також: “Запад-2017” є елементом політичного спілкування Росії з сусідами — експерт

Він порівняв навчання "Запад-2017" з рушницею на стіні у першому акті театральної п'єси.

"Як знаємо, рушниця, яка висить на стіні у першому акті, повинна вистрілити в останньому. Хтось цю рушницю зараз вішає на стіну", - констатував заступник глави Міноборони Польщі.

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" відбудуться з 14 по 20 вересня. Хоча представники Росії та Білорусі запевняють, що навчання мають виключно оборонний характер, на Заході, зокрема у Польщі, переконані, що насправді Москва проводить тренування наступальних воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-