“Запад-2017” є елементом політичного спілкування Росії з сусідами — експерт

“Запад-2017” є елементом політичного спілкування Росії з сусідами — експерт

Укрінформ
Підготовка Росії до навчань “Запад-2017” не викликає довіри, адже демонстрація сили стала політичною мовою спілкування Москви із сусідами.

Таку думку висловив директор Польського інституту міжнародних відносин (PISM) Славомир Дембський у коментарі власному кореспондентові Укрінформу під час Економічного форуму у Криниці.

“Підготовка Росії до цих навчань, а також військові операції як політичні інструменти — усе це не викликає довіри. Усілякого роду дії, які за нормальних умов можна було б назвати такими, що викликають занепокоєння, зараз можна визнати небезпечними”, - заявив Дембський.

На його переконання, навчання “Запад-2017” є “елементом політичної мови, яку Росія використовує для спілкування з іншими сусідами”.

“Це нам не може подобатися і не думаю, що якийсь надмірний ентузіазм з цього приводу панує також і в Білорусі”, - зауважив експерт.

Читайте також: В НАТО не бачать «неминучої загрози» від російсько-білоруських навчань

За його словами, треба уважно стежити за діями РФ під час цих навчань.

“Завжди при такого роду маневрах є ризик того, що може статися щось незаплановане”,- констатував директор PISM.

Водночас, на думку Дембського, під час цих навчань навряд чи слід очікувати агресії проти якоїсь із країн НАТО, а ризик дій щодо обмеження якимось чином суверенітету України є “невеликим”.

Активна фаза білорусько-російських навчань “Запад-2017” стартує на території Білорусі 14 вересня і триватиме до 20 вересня.

Фото: Sputnik / Виктор Толочко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-