Трамп і демократи хочуть назавжди скасувати ліміт держборгу США

Трамп і демократи хочуть назавжди скасувати ліміт держборгу США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп виступає за повне скасування процедури періодичного розгляду цього питання конгресом, що дозволило б уряду позичати гроші без обмежень.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

"На даний момент ліміт запозичень для федерального казначейства встановлений на рівні 19,9 трлн доларів. У мінфіні прогнозують, що ця відмітка буде досягнута до 29 вересня, після чого без подальших запозичень федеральний уряд не зможе фінансувати свою поточну діяльність", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дефолту не буде: Трамп домовився з демократами підняти ліміт держборгу США

Американський бюджет впродовж майже всієї історії країни зводився з дефіцитом - востаннє доходи перевищували витрати у 2000 році. При цьому уряд має можливість позичати гроші під рекордно низький відсоток, оскільки неухильно платить за всіма своїми борговими зобов'язаннями.

"Впродовж багатьох років люди говорили про те, що потрібно позбутися ліміту боргу і є багато вагомих причин для цього. Так що, звичайно, це те, що ми обговоримо, ми навіть обговорювали це на вчорашній зустрічі, - заявив президент США перед обідом з еміром Кувейту, маючи на увазі зустріч з членами конгресу від Республіканської та Демократичної партій. - Це ускладнює ситуацію, в цьому немає необхідності".

Читайте також: Мінфін порахував держборг України - $76 мільярдів

Газета Washington Post, посилаючись на трьох людей, знайомих з рішенням, пише, що Трамп і лідер демократів в сенаті Чак Шумер домовилися працювати разом у напрямі повного скасування боргового ліміту.

Також газета повідомляє, що Трамп, Шумер і лідер демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі в наступні кілька місяців будуть працювати над тим, щоб усунути необхідність періодичного підвищення ліміту конгресом.

"Президент закликав лідерів конгресу знайти постійне рішення, щоб часте голосування з цього питання не політизувалося", - цитує Washington Post прес-секретаря Білого дому Сару Хакабі Сандерс.

Читайте також: ФБР не виявило втручання Білого дому в розслідування щодо Росії

Затягування рішення щодо підвищення ліміту на запозичення призводило до припинення діяльності федеральних органів влади під час президентства Барака Обами, Білла Клінтона та Джорджа Буша-старшого. Але республіканці вважають це корисним гальмом для державних витрат, змушуючи президента пропонувати конгресу скорочення в обмін на згоду конгресу збільшити ліміт держборгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-