Дефолту не буде: Трамп домовився з демократами підняти ліміт держборгу США

Дефолту не буде: Трамп домовився з демократами підняти ліміт держборгу США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп і лідери конгресу домовилися про збільшення ліміту державного боргу країни, щоб уникнути дефолту.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Демократи оголосили про угоду з цього питання після того, як палата представників схвалила виділення майже 8 млрд доларів на ліквідацію наслідків урагану "Харві", який обрушився на Техас і Луїзіану. Законопроект ще не затверджений сенатом і в ньому не міститься положення про збільшення ліміту запозичень. На його включенні наполягали опозиційні демократи, до яких несподівано приєднався президент", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Обама прокоментував ідею Трампа скасувати програму захисту іммігрантів

Лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл пізніше заявив, що палата включить в бюджетний законопроект підвищення ліміту боргу, хоча раніше багато хто в партії висловлювалися проти цього.

Трамп також підтвердив, що угоду про збільшення ліміту держборгу досягнуто.

"Ми прийшли до угоди, і я думаю, що угода буде дуже гарною. У нас була дуже, дуже сердечна і професійна зустріч", - заявив Трамп журналістам.

Читайте також: Мінфін порахував держборг України - 76 мільярдів

Нагадаємо: наприкінці липня міністр фінансів США Стівен Мнучін у листі до конгресу попередив: якщо верхня межа держборгу не буде піднята, після 29 вересня казначейство може втратити можливість повноцінно фінансувати діяльність федерального уряду.

Новий бюджет дозволить продовжити фінансування до 15 грудня.

У рейтинговому агентстві S&P вважають, що непідвищення ліміту держборгу буде мати для економіки катастрофічніші наслідки, ніж крах банку Lehman Brothers, який став початком світової фінансової кризи 2008 року.

Наразі держборг США наближається до позначки в 20 трлн доларів, що перевищує 100% ВВП країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-