ФБР не виявило втручання Білого дому в розслідування щодо Росії

ФБР не виявило втручання Білого дому в розслідування щодо Росії

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США не виявило ознак втручання Білого дому в поточне розслідування щодо впливу Росії на президентські вибори в Сполучених Штатах.

Про це заявив у четвер директор Бюро Крістофер Рей, повідомило агентство Reuters.

"Я можу з сказати дуже впевнено, що не виявив жодних ознак втручання в це розслідування", - зазначив він під час Саміту з питань розвідки та національної безпеки у Вашингтоні.

Читайте також: Вибори у США: Facebook розповів про втручання Росії

Крістофер Рей замінив на посаді директора ФБР Джеймса Комі, який був звільнений Трампом на початку травня цього року. У інтерв'ю NBC пізніше президент Трамп зізнався, що в той момент думав про "цю російську справу",

Пізніше Джеймс Комі заявив на слуханнях у Конгресі, що глава Білого дому намагався змусити його згорнути розслідування ФБР проти Майкла Флінна, колишнього радника президента з питань національної безпеки, яке проводилось в рамках загального слідства з питань російського втручання.

Читайте також: Трамп-молодший дав свідчення у сенатському комітеті США

Білий дім неодноразово заперечував звинувачення на адресу кампанії Трампа у змові з Росією під час президентських виборів. Крім того, радники Трампа, а також та його політичні союзники висловлювали сумніви в незалежності та авторитетності спеціального прокурора Мюллера, який очолив розслідування по Росії. Вони, зокрема, наголошували, що той найняв юристів, прихильних до демократів.

У цьому зв'язку новий директор ФБР Крістофер Рей підкреслив, що має "величезну повагу" до Мюллера, який також є колишнім директором Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-