Трамп-молодший дав свідчення у сенатському комітеті США

Трамп-молодший дав свідчення у сенатському комітеті США

Укрінформ
Старший син президента Трампа заявив у четвер, що в червні 2016 року він призначив зустріч з російським юристом, яка могла мати компромат на кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє "Голос америки" з посиланням на газету New York Times.

Як наголошується в підготовленій заяві Трампа-молодшого, представленому співробітникам Юридичного комітету Сенату, які проводять розслідування, команді Трампа було важливо з'ясувати, чи «підходить» Клінтон для того, щоб зайняти президентський пост, уточнює видання.

«Проте зустріч в Trump Tower не мала ніякого продовження, сказав він, рішуче заявивши, що ніколи не вступав у змову з російським урядом з метою внести розлад в перебіг торішніх президентських виборів», - зазначає New York Times.

Читайте також: Трамп-молодший розповість сенаторам про контактах з Росією - WP

Сама зустріч відбулася у червні 2016 року в Trump Tower. Трамп-молодший організував її в розпал передвиборної кампанії. Разом з чоловіком своєї сестри Джаредом Кушнером, в даний час займає в Білому домі пост радника президента, і тодішнім менеджером передвиборного штабу Трампа Полом Манафортом він зустрівся з Наталею Весельницькою, яку характеризують як юриста, пов'язаного з російськими держструктурами. Це сталося після того, як людина, що виступала у якості посередника, повідомила Трампу-молодшому, що Весельницька володіє інформацією, здатною «скомпрометувати Гілларі», – в рамках підтримки, яку Росія і її уряд надавали Трампу під час виборів.

Читайте також: Колишній радянський контррозвідник дав свідчення про зв'язки Трампа з Росією

І Кушнер, і Трамп-молодший згодом заявили, що російський юрист не мала інформації, здатної зашкодити Клінтон, і що розмова швидко перетворилася в дискусію з приводу програми усиновлення російських дітей, яку Москва скасувала в помсту за прийняття в США закону, спрямованого проти тих, хто порушує права людини в Росії.

Співробітники апарату сенатського Юридичного комітету допитують Трампа-молодшого за закритими дверима, проте можливо, що і йому, і Манафорту доведеться виступити перед сенаторами на відкритих слуханнях.

Очікується, що Трамп-молодший дасть свідчення і сенатському Комітету з розвідки, який також розслідує російське втручання у вибори.

Читайте також: Зять Трампа підтвердив чотири зустрічі з росіянами

Нагадаємо: Трамп-молодший, який наразі бере участь в управлінні величезної бізнес-імперією президента Трампа, став ключовою фігурою цілої низки розслідувань, проведених у Вашингтоні. Деякі з них здійснюються комітетами Конгресу; одночасно спецпрокурор Роберт Мюллер (в минулому – директор ФБР) веде кримінальне розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-