Рішення Євросуду не змінить негативної позиції Польщі щодо мігрантів - Шидло

Рішення Євросуду не змінить негативної позиції Польщі щодо мігрантів - Шидло

Укрінформ
Рішення Євросуду у Люксембурзі, який відхилив скарги Словаччини та Угорщини стосовно міграційної політики ЄС та квот на мігрантів, не змінить негативного ставлення Польщі до прийому мігрантів.

Про це під час Економічного форуму у Криниці заявила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло, інформує TVP.INFO.

“Ми очікували на таке рішення, ми були до нього готові. Звичайно, наша політика у питанні прийому біженців не зміниться”,- заявила Шидло.

Вона підкреслила, що міграційна політика, яку ЄС запровадив за попереднього уряду Польщі, була помилкою.

“Це були погані рішення. Вони також не принесли жодного результату”, - наголосила польський міністр. Вона уточнила, що нинішня міграційна політика ЄС шкідлива для Європи з точки зору безпеки і не принесла жодної користі тим, хто її потребує.

Шидло висловила думку, що Єврокомісія, а також канцлер ФРН Ангела Меркель тиснутимуть на Польщу і країни Вишеграду, щоб вони погодилися на квотний розподіл біженців, але політика Варшави з цього приводу “не зміниться”.

Читайте також: ЄС має право "диктувати" країнам квоти на мігрантів - рішення Євросуду

У середу Євросуд відхилив скарги Словаччини та Угорщини, які підтримала Польща, і визнав, що ЄС мав право давати вказівки національним урядам стосовно прийняття в рамках квот переважно сирійських біженців, які перебувають в Італії та Греції.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року міністри внутрішніх справ країн ЄС ухвалили рішення про перерозподіл з Греції та Італії всередині ЄС близько 120 тисяч біженців. Попередній польський уряд Еви Копач зобов'язався прийняти в РП до 7-ми тисяч біженців. Але наступний уряд Шидло відмовився виконувати рішення попередників з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-