Габріель очікує, що віднині квоти на мігрантів виконуватимуть

Габріель очікує, що віднині квоти на мігрантів виконуватимуть "без подальших коливань"

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель привітав вердикт Європейського суду, який зобов'язує країни ЄС брати участь у розподілі біженців з Греції та Італії.

Про це йдеться в заяві глави відомства в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Сила Європи у силі Права і це фундамент нашої єдності", - заявив Габріель.

Він зазначив, що рішення Європейського суду зрозуміле і чітке: отримано правове роз'яснення, що ухвалене Радою рішення про європейську солідарність не лише відповідає європейським цінностям, але перебуває у повній відповідності із Європейським правом.

Тепер, підкреслив міністр, Німеччина очікує, що всі європейські партнери будуть дотримуватися вердикту і виконувати рішення "без подальших коливань". Надійність, за його словами, має існувати між партнерами у ЄС і під час ухвалення складних рішень.

Читайте також: ЄС має право "диктувати" країнам квоти на мігрантів - рішення Євросуду

"Так було у минулому, але особливо це є вірним із урахуванням поточних проблем. Солідарність - не вулиця із одностороннім рухом", - підкреслив Габріель.

У середу Європейський суд відхилив позов двох країн - Угорщини та Словаччини - і зобов'язав ці держави до прийому біженців.

У вересні 2015 року на засіданні Ради міністрів внутрішніх справ ЄС було ухвалене рішення перерозподілити до 120 тис. біженців, які прибули до Італії та Греції, по інших країнах співдружності.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-