Обидва кандидати в канцлери ФРН не бачать Туреччину в Євросоюзі

Обидва кандидати в канцлери ФРН не бачать Туреччину в Євросоюзі

Укрінформ
Обидва кандидати на пост канцлера ФРН – лідер християнських демократів Ангела Меркель і соціал-демократів Мартін Шульц – не бачать європейського майбутнього Туреччини, але дещо відрізняються ступенем жорсткості щодо Анкари.

Тема Туреччини стала однією з «гарячих» в ході теледуелі політиків в неділю ввечері, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Якщо я стану канцлером, я буду пропонувати припинити переговори про вступ Туреччини в ЄС», - пообіцяв Шульц, додавши, що "країна перейшла всі червоні лінії», а Ердоган поставив під сумнів всі цінності.

Він наполягає на припиненні будь-яких економічних, фінансових відносин та процесу розширення Митного союзу між Анкарою і Брюсселем.

Читайте також: Нормальний діалог з Росією буде, коли вона виконає "Мінськ" - Меркель

Меркель погодилася з тим, що «Туреччина віддаляється захоплюючими дух темпами від усіх демократичних процедур», і що Туреччина не вступить в Європейський Союз. Проте при цьому більш стримана, нагадавши, що рішення про припинення переговорів повинно бути прийнято в ЄС одноголосно. Вона сказала, що обговорить цю тему з колегами з ЄС. Наразі Туреччині слід відповісти, в тому числі на політичні арешти німецьких громадян (таких на даний момент 12 осіб), економічними методами, перекрити видачу кредитів, в тому числі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-