Мей може погодитись віддати за Brexit понад €50 мільярдів - The Times

Мей може погодитись віддати за Brexit понад €50 мільярдів - The Times

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може погодитись на збільшення плати за вихід країни зі складу Євросоюзу до 50 млрд фунтів стерлінгів (54,6 млрд).

Про це повідомляє The Times.

“Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може затвердити збільшення рахунку за вихід країни зі складу ЄС до 50 млрд фунтів стерлінгів (54,6 млрд) після з'їзду Консервативної партії, який відбудеться в жовтні, намагаючись розпочати торговельні переговори з Європейським Союзом”, - йдеться у повідомленні.

Так, за планами, розробленими британським урядом, країна мала б платити Брюсселю суму між 7 та 17 млрд фунтів стерлінгів на рік протягом трьох років після Brexit.

Читайте також: Британія не хоче виконувати фінансові зобов’язання від ЄС щодо України

Втім, як зазначає видання, на Мей та міністра з питань Brexit Девіда Девіса можуть посипатися звинувачення у тому, що вони зберігають свої наміри у таємниці з метою захистити прем'єр-міністра від нападків євроскептиків на з’їзді Консервативної партії, де вона буде боротися за відновлення довіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія вимагає від Великої Британії виплачувати Брюсселю гроші аж до 2023 року - ще чотири роки після виходу з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-