Магістральний газопровід

Магістральний газопровід "Унгени-Кишинів" коштуватиме Молдові €92 мільйони

Укрінформ
Європейський Союз, Європейський банк реконструкції та розвитку й Європейський інвестиційний банк нададуть Молдові фінансову допомогу в розмірі 92 млн євро для будівництва магістрального газопроводу «Унгени-Кишинів».

Про це поінформували в Міністерстві економіки та інфраструктури Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Газопровід «Унгени-Кишинів» є другою частиною енергетичного проекту з об'єднання газотранспортних систем Молдови та Румунії. Здачу об'єкта в експлуатацію заплановано на 2019 рік», - йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Відзначається також, що Європейський банк реконструкції та розвитку й Європейський інвестиційний банк нададуть на будівництво газопроводу по 41 млн євро у вигляді кредитів, а Європейський Союз надасть на ці цілі грант в обсязі 10 млн євро.

Читайте також: Газопровід «Унгени-Кишинів» буде оголошений у Молдові проектом національного значення

Протяжність газопроводу складе близько 120 кілометрів. Перший молдавсько-румунський газопровід «Унгени-Ясси» протяжністю близько 43 км було побудовано в 2014 році, а його вартість склала дещо більше 26 млн євро.

Після будівництва газопроводу «Унгени-Кишинів» Молдова щорічно отримуватиме з Румунії близько 1,5 млрд кубічних метрів газу, що перевищує річні потреби країни в блакитному паливі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-