Газопровід «Унгени-Кишинів» буде оголошений у Молдові проектом національного значення

Газопровід «Унгени-Кишинів» буде оголошений у Молдові проектом національного значення

Укрінформ
Міністерство економіки Республіки Молдова розробило для публічного обговорення законопроект, згідно з яким магістральний газопровід «Унгени-Кишинів» буде оголошено об'єктом національного значення.

Про це передає власний кореспондент агентства в Молдові.

«Міністерство економіки ініціює від імені держави процедуру придбання земельних ділянок, по яких пройде майбутній газопровід. У цьому зв'язку будівництво газопроводу буде оголошене проектом національного значення», - йдеться у преамбулі законодавчої ініціативи.

За попередніми даними, на купівлю земель для будівництва газопроводу і відшкодування нинішнім власникам земельних ділянок буде витрачено близько 600 тисяч євро.

Загальна вартість газопроводу, який з'єднає транспортні системи Молдови та Румунії, перевищить 100 мільйонів євро. Довжина «газової труби» становитиме близько 120 км, а потужність - понад 1,5 мільярда кубічних метрів газу на рік, що перевищує річні потреби Молдови в природному газі. Газопровід «Унгени-Кишинів» стане продовженням побудованого раніше газопроводу «Ясси-Унгени».

Відомо також, що на проектування та будівництво газопроводу Європейський банк реконструкції і розвитку надасть кредит у розмірі 41 мільйон євро, ще 10 мільйонів євро у вигляді гранту надасть Євросоюз.

За даними міністерства економіки Молдови, газопровід повинен бути зданий в експлуатацію до 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-