МЗС РФ висловив посланцю США протест через

МЗС РФ висловив посланцю США протест через "заплановані обшуки" в торгпредстві

Нота
Укрінформ
МЗС РФ вручив раднику-посланнику посольства США в Москві Ентоні Годфрі ноту протесту "у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук в торговому представництві Російської Федерації у Вашингтоні".

Про це повідомляє російське зовнішньополітичне відомство.

"2 вересня в МЗС Росії був викликаний радник-посланник Посольства США в Москві Е.Годфрі. Йому вручена нота протесту у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук в Торговому представництві Російської Федерації у Вашингтоні, в яке від сьогодні нас позбавляють доступу, хоча ця будівля перебуває в російській державній власності і має дипломатичний імунітет", - вказується в документі.

У ноті підкреслюється, що МЗС РФ розглядає "запланований нелегітимний огляд дипломатичних приміщень Росії без присутності російських офіційних осіб і висловлену погрозу зламати вхідні двері як безпрецедентну, агресивну акцію, яка до того ж може бути використана спецслужбами США для організації антиросійської провокації за допомогою підкинутих компрометуючих предметів".

Читайте також: У торгпредставництві РФ у Вашингтоні поспіхом палять документи - ЗМІ

У російському відомстві наполягають, що влада США повинні припинити "грубі порушення міжнародного права і відмовитися від посягання на імунітет дипломатичних установ Росії". В іншому випадку Росія залишає за собою право на відповідні заходи на основі взаємності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-