Зірка

Зірка "Володаря перснів" виступив на захист режисера Серебреннікова

Укрінформ
Всесвітньо відомий британський актор Іен Мак-Келен закликав звільнити російського режисера і главу "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова.

Виконавець ролі Гендальфа у трилогії "Володар перснів" написав листа до "Гоголь-центру", повідомляє "Інтерфакс".

"Упевнений, що висловлю загальну думку всієї артистичної спільноти Сполученого Королівства, яка звертається до Росії за просвітленням і посвяченням у світ мистецтва, закликав усіх, хто в змозі це зробити, надати підтримку Кирилу Серебреннікову і дати йому можливість якнайскоріше продовжити його життєво важливу роботу в кіно і, звичайно, в неповторному "Гоголь-центрі", - написав Мак-Келен.

Актору "здається неймовірним", щоб художній керівник "Гоголь-центру" міг вчинити те, що здатне підірвати його успіх. "Ось чому я був здивований і наляканий, дізнавшись про ті обвинувачення, які спричинили його домашній арешт", - відзначив артист.

Він нагадав, що минулого року відвідав Росію, де найбільше його вразив московський театр "Гоголь-центр". "Роботи, які в ньому створюються, і атмосферу, що панує в його стінах, я вважаю зразковою для справжнього театру. Відчувалося, що репутація "Гоголь-центру" працює на престиж тих, хто його заснував і підтримує", - написав британський актор.

Читайте також: Понад 30 західних діячів культури закликають Путіна звільнити Серебреннікова

Як повідомлялося, 23 серпня Басманний суд Москви відправив Кирила Серебреннікова під домашній арешт за обвинуваченням в організації розкрадання 68 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи "Седьмая студия". На захист режисера виступили театральні і громадські діячі в Росії і за її межами.

Раніше 30 діячів культури з різних країн, у тому числі актриси Кейт Бланшетт і Ніна Госс, підписали звернення до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити переслідування Серебреннікова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-