У США попереджають про активацію кремлівських ботів - Bloomberg

У США попереджають про активацію кремлівських ботів - Bloomberg

Укрінформ
Аналітики та експерти зі США в сфері кібербезпеки попередили про зростання активності проросійських ботів.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами директора Альянсу щодо захисту демократії, що діє при Німецькому фонді Маршалла у Вашингтоні, Лори Розенбергер, боти готують поле для битви і сіють насіння розбрату, і, "можливо, закладають фундамент для того, чим планують зайнятися у 2018 і 2020 роках".

Як зазначається, після того, як сенатор Джон Маккейн засудив у Twitter ненависть і ворожнечу в суспільстві після подій в Шарлоттсвіллі та закликав президента Дональда Трампа виступити з чітким засудженням інциденту, проти нього почалася онлайн-кампанія. В ній були задіяні боти, що засуджували "зрадника Маккейна" і залишали хештег #ExplainMcCain ("поясни, Маккейн" - Ред.).

Видання пише, що на думку аналітиків та експертів, бот-кампанія проти Маккейна - приклад того, що США може очікувати в 2018 році, коли пройдуть вибори в конгрес і місцеві органи влади.

"Вони після 2016 року не стояли на місці. Люди усвідомили, що боти рівні впливу, а багато хто виявив бажання вплинути на майбутні вибори", - сказав старший співробітник з інформаційного захисту в Лабораторії цифрових судових досліджень Атлантичної ради в Вашингтоні Бен Німмо.

Читайте також: Координатор ЄС радить стежити за ісламськими фанатиками у Британії 24/7

За його словами, боти, які використовуються для російської пропаганди, стали сміливіші.

У свою чергу, професор інформаційних наук в Університеті Арканзасу, що вивчає використання соцмереж в інтересах груп впливу, Нітін Агаруол, розповів, що активність ботів не обмежується лише Twitter. Вони все більше поширюються на інших платформах, таких як YouTube, Instagram та LinkedIn, а також працюють в інтерактивних чатах на мобільних додатках, доступних на Facebook.

Боти намагаються імітувати поведінку людини, щоб втертися в довіру до користувача і потім впливати на його поведінку, підкреслив Агаруол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-