Сьогодні астероїд-гігант наблизиться до Землі на небезпечну відстань

Сьогодні астероїд-гігант наблизиться до Землі на небезпечну відстань

Укрінформ
До Землі наближається астероїд Флоренс - найбільший за всю історію спостережень NASA.

Про це повідомляє американське аерокосмічне агентство.

"Не дивлячись на те що багато відомих астероїдів проходили набагато ближче до Землі, всі вони були набагато менші", - заявив керівник Центру NASA з дослідження навколоземних об'єктів Пол Ходас.

1 вересня астероїд Флоренс, розміром 4,4 км, пройде на мінімальній відстані від планети - 7 млн км (18 відстаней від Землі до Місяця).

 NASA 

"Потенційно небезпечні астероїди починаються з семи мільйонів кілометрів. Ось цей астероїд знаходиться десь на кордоні. Але він дуже великий. Один з найбільших, які підлітають", - розповів РІА Новости керівник лабораторії космічного моніторингу Державного астрономічного інституту імені Штернберга МГУ (ГАІШ) Володимир Ліпунов.

Він зазначив, що є як астероїди набагато більша (до 700 кілометрів), так і пролітають набагато ближче до Землі. Крім того, сім мільйонів кілометрів - цифра невелика лише за астрономічними мірками.

Як зазначив старший науковий співробітник ГАІШ Володимир Сурдин, наближення Florence викликає інтерес астрономів всього світу. "Подія унікальна, в тому сенсі, що такі великі астероїди ми ще ніколи не вивчали з достатньою чіткістю, а тепер можна буде, наприклад, радіопортрети дуже детальні отримати за допомогою радарів потужних. Нічого страшного в його наближенні немає, а науковий інтерес, звичайно, є, тому що всі такі великі далеко від нас літають, а цей ось вперше зблизився ", - сказав учений.

Читайте також: До Землі летить найбільший в історії спостережень NASA астероїд

Наступного разу Флоренс, за розрахунками астрономів, буде проходити повз Землю після 2500 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-