У Франції ацетон продаватимуть за паспортом - ЗМІ

У Франції ацетон продаватимуть за паспортом - ЗМІ

Укрінформ
Відтепер у Франції при купівлі хімічних речовин, які потенційно можуть бути використані для створення вибухівки, треба пред'являти посвідчення особи і пояснювати, для чого вони будуть використані.

Про це йдеться в указі, ухваленому з метою запобігти створенню саморобних бомб, повідомляє RFI з посиланням на AFP.

"Джерело агентства France-Presse повідомило, що так влада має намір боротися з виробництвом перекису ацетону, який часто використовує радикальне угруповання "Ісламська держава", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іспанська поліція знайшла справжні пояси шахідів барселонських терористів

Наголошується, що відтепер покупці мають надати посвідчення особи з фотографією. Продавець у свою чергу повинен зафіксувати дату і місце купівлі, спосіб оплати, описати купований продукт,  дізнатися, в яких цілях він використовуватиметься, вказати особу покупця і взяти його підпис. Ці дані зберігатимуться в поліції або жандармерії. Недотримання нових правил каратиметься штрафом у розмірі до 1500 євро.

Таким чином, указ посилює правила купівлі та перепродажу речовин, які використовуються для створення вибухівки. Найпоширеніші з них - ацетон, розчинник, який є основним компонентом пероксиду ацетону.

Джихадистський осередок, який організував теракти 17 і 18 серпня в Іспанії, купив 600 літрів ацетону для створення бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-