Запад-2017: У Польщі побоюються, що Росія залишить частину військ у Білорусі

Запад-2017: У Польщі побоюються, що Росія залишить частину військ у Білорусі

Укрінформ
Росія може залишити частину військ і техніки у Білорусі після завершення у вересні військових навчань “Запад-2017”.

Про це зазначив заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик у понеділок в ефірі Польського радіо

“Дійсно, фактом є те, що Росія вже багаторазово використовувала подібні ситуації для досягнення різних політичних цілей. Тому обгрунтованими можуть бути побоювання, якщо аналізувати політику Російської Федерації упродовж останніх років, що й цього разу вона бажатиме це зробити. Однією з можливостей, яка береться до уваги, є залишення, тобто невиведення усіх підрозділів й усієї техніки з території Білорусі”,- заявив Дворчик.

За його словами, такий сценарій мав би негативний вплив на ситуацію в регіоні східної Європи.

Заступник глави польського оборонного відомства висловив сподівання, що в результаті реалізації сценарію навчань не станеться якихось інцидентів.

Дворчик звернув увагу, що офіційно у навчанні “Запад-2017” буде задіяно близько 13 тис. військовослужбовців. “Але ми знаємо, що, фактично, ці навчання стосуватимуться значно більшої території, кількості військовослужбовців, а також військової техніки”, - наголосив заступник міністра національної оборони РП.

Читайте також: Запад-2017: НАТО заявляє, що Росія обмежує доступ спостерігачів

“Польща дуже уважно слідкує, що діється за східним кордоном. Зрештою, Північноатлантичний альянс також”,- підкреслив Дворчик.

Він додав, що свідченням цього є, зокрема, візит декілька днів тому до Польщі генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час якого обговорювалися і навчання “Запад-2017”.

Російсько-білоруські військові навчання “Запад-2017” відбудуться 14-20 вересня. За інформацією деяких ЗМІ, зокрема британського “The Guardian”, у цих навчаннях можуть взяти участь до 100 тис. військовослужбовців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-