Запад-2017: у Латвії не виключають

Запад-2017: у Латвії не виключають "випадкових" провокацій

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич не виключає провокацій в ході російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017".

Про це він сказав на телеканалі LNT, повідомляє Delfi

"У ході спільних російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017" Латвії варто бути готовою до можливих провокацій. Причому спочатку вони можуть виглядати як випадкова подія", - зазначив міністр.

Він додав, що потім ці "випадкові події" можуть вилитися в повномасштабну кризову ситуацію в країні.

Водночас Рінкевич висловив переконання, що мова не піде про прямий військовий напад на країну, і прямої загрози для Латвії немає, багато в чому через те, що в країні розміщений контингент НАТО.

Але окремі спроби "прощупати" систему оборони можуть вестися - наприклад, військові літаки Росії можуть "випадково" увійти в повітряний простір Латвії, вважає міністр.

Читайте також: Запад-2017: НАТО заявляє, що Росія обмежує доступ спостерігачів

Раніше міністерство оборони Латвії отримало від Білорусі запрошення для двох військових спостерігачів взяти участь у запланованих на вересень російсько-білоруських навчаннях "Запад-2017". Запрошення  було отримане на підставі так званого Віденського документа - угоди Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яке передбачає заходи по зміцненню довіри і безпеки для підвищення стабільності і зменшення загрози виникнення військових конфліктів в регіоні ОБСЄ.

Як повідомлялося, Білорусь кличе "величезну кількість спостерігачів" на спільні з Росією навчання "Запад-2017", проведення яких викликало побоювання в України і країн НАТО. м

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-