Вибори в Німеччині: глава МВС побоюється інформаційних

Вибори в Німеччині: глава МВС побоюється інформаційних "вкидань"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр сподівається, що громадяни країни не піддадуться на спроби маніпулювати громадською думкою напередодні парламентських виборів.

Про це він заявив в рамках Дня відкритих дверей уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Спокій – найкращий запобіжник проти інсинуацій, страх же лише провокує їх появу», - сказав міністр.

За його словами, є побоювання з приводу можливих інформаційних вкидань незадовго до виборів, як це було в Америці й у Франції. При цьому де Мезьєр нагадав про хакерську атаку на бундестаг в травні 2015 року. «Деякі факти свідчать про те, що ці атаки відбуваються з Росії», - зауважив де Мезьєр.

Читайте також: І старий, і молодий: боротьба за депутатські мандати у ФРН

Він звернув увагу на те, що жоден з вкрадених матеріалів не був зроблений надбанням громадськості. Міністр додав, що велика частина цих документів – просто нудна рутина, але не виключено, що є і «дуже не нудна інформація», яка не призначена для зайвих очей, оскільки може виставити в поганому світлі того чи іншого політика.

Саме появи такої інформації побоюються в Берліні напередодні голосування. «Що ми можемо проти цього зробити? Не багато. У таких випадках слід дуже швидко спробувати прояснити ситуацію, зберігати спокій і сподіватися на те, що громадяни більше вірять цінностям, аніж маніпуляціям», - зазначив глава МВС.

Де Мезьєр заявив, що в Німеччині не хочуть впливу ззовні на вибори. При цьому він визнав, що у відкритих дебатах завжди були і будуть маніпуляції: «Формування громадської думки – завжди трохи маніпуляція».

Як заявив глава МВС, політики, звісно, можуть висловлювати свою думку, але набагато небезпечнішим є перекручення змісту – оце вже справжнє маніпулювання. Про те, як це можуть робити Russia Today або Aljazeera, в Німеччині вже знають, підкреслив він.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-